Zoonen.com

Djuren /

Klicka för att tipsa någon om denna sida. Klicka för att skriva ut denna sida.

 ÖVRIGT DJUR:  Hem | Forum | Artiklar | Bilder | Filmer | Annonser | Bloggar | Länkar


Bokrecensioner | Djurparker/Tropikhus | Djurprodukter | Lantbruksdjur | Reportage | Vilda djur


Välkommen till Zoonen!

Övrigt djur, Övrigt,
Av: Hasse, tor okt 25, 2007, 13:13
Visad: 24544 ggr, Länkar: 3 st, Röster: 58, Betyg:

Vad är Zoonen? Ja, själva ordet kan väl närmast ses som en genomtänkt liten ordvits. Den här webbplatsen är en skyddad zon för djurintresserade människor och har varit så sedan våren 1997. Här kan du läsa om sällskapsdjur. Det finns illustrerade artiklar om praktiskt taget alla tänkbara sällskapsdjur. Häng med!

Men Zoonen är mycket mer än så. Här kan du läsa om hur du sköter dessa djur. Du får tips om hur akvarier inreds, hur terrarier anläggs, hur burar och behållare till olika djur bör se ut och vara beskaffade.
Men det räcker inte med det. Zoonen innehåller också artiklar och bilder om djur som inte faller under kategorin ”sällskapsdjur”. Massor av lite mer udda arter beskrivs i ord och bild. Det gör att Zoonen exempelvis blir ett fint arbetsredskap för skolungdomar.
På Zoonen kan du alltså läsa om de vanliga sällskapsdjuren, men också om apor, lemurer, sengångare olika pungdjur och mycket, mycket annat.
Under kategorin ”Övrigt” finns artiklar som inte passar in under de övriga kategorierna. Det kan vara artiklar, bilder, länkar och annat som inte direkt handlar om djur, men som ändå kan vara viktiga och roliga för den djurintresserade.

Om allergier
Exempelvis kan det handla om allergier, boktips, myndigheter och så vidare. Tag för vana att alltid undersöka vad som döljer sig under rubriken ÖVRIGT, för där kan du finna mycket roligt och nyttigt av intresse.
Till omfånget är nya Zoonen redan i starten jämförbar med en uppslagsbok om sällskapsdjur. Sannolikt är den en av de allra största och bredaste i sitt slag i Sverige och inte långt efter de internationella motsvarigheterna.
Zoonen kommer också att växa vecka för vecka! Det är bara att surfa in och ta del av allt det nya som kommer att publiceras.
Men inte nog med det!
Nya Zoonen är verkligen en mötesplats på Internet för människor med intresse för djur. På Zoonen kan du träffa likasinnade, diskutera med dem, du kan ha din egen lilla hemsida under Zoonen och du kan göra mycket, mycket mer.

Kolla in!
Häng med och kolla in Zoonen! Kom själv på vad du kan göra med Zoonen.
För att Zoonen ska bli riktigt komplett kommer den också att kompletteras med ett annonstorg. Det innebär att du alltså kan läsa om de djur du är intresserad av och sedan med Zoonen som utgångspunkt surfa vidare och till exempel undersöka vad utrustning och annat i sammanhanget kostar.

Redaktören
Jag som är redaktör för ZOONEN heter Hans Norling. Jag föddes in i det här med djur, då min moder arbetade i en zoologisk affär. Under barn- och ungdomen hann jag med att prova på de flesta av de djur som faller under etiketten sällskapsdjur. Som vuxen har i princip samma sak upprepats, men då med mina egna barn.
Själv har jag lugnat ner mig med åren och satsar nu på akvariefiskar och framförallt hundhållande. Jag har en groenendaeltik som heter Conti och en korthårig collietik vid namn Flisa. Jag tränar och tävlar lydnad med båda. Conti är numera en glad pensionär som ibland tas ut på tävlingsbanan. Under sin karriär hann hon med att tävla två SM i lydnad. Nu är det Flisas tur att upprepa och helst överträffa de bedrifterna.
Och lyckas inte det, är det ju samma trevliga, fina och duktiga hund jag har kvar att arbeta med och vara kompis med!
I familjen finns också två salukipojkar som bland annat tävlar lure coursing.

En förmån
Mitt djurintresse och mitt yrke har jag alltså haft förmånen att kunna kombinera under ganska många år. Det har bland annat resulterat i ett mycket stort antal djurreportage i Hallandsposten, men också i form av fyra små böcker om djurskötsel (Bokförlaget Settern, Örkelljunga). Min dröm är att någon gång kunna skriva en hundbok. Men problemet är, vilket jag är övertygad om att många känner igen, att ju mer jag lär mig om hundar, desto mer inser jag hur lite jag kan...
Det är ett fenomen som dyker upp oberoende av vilket ämne man försöker fördjupa sig i. Så långt har jag i alla fall kommit att jag blivit instruktör inom SBK (Svenska Brukshundklubben) och det är mycket lärorikt!

Mest aktuella
I arbetet att ständigt hålla ZOONEN aktuell väntar vi oss förstås att våra läsare bidrar med synpunkter och tips. Låt oss göra ZOONEN till den bästa djursiten i världen!

Hjärtligt välkommen till ZOONEN - en fredad plats för djurfolk!
Landets mest aktuella uppslagsverk om sällskapsdjur.Zoonens första redaktör tillsammans med sin dåvarande hund Lann Morian Conti, en belgisk vallhund groenendael.

Användarnamn

Lösenord


 
 

Sök på Zoonen

 
 
Medlemmar    Artiklar

 
 

Inloggade just nu

 
 
 


-1 zoonare som tipsar alla de känner om Zoonen.

 


© 2017 Zoonen, Om Cookies