Zoonen.com
 
Klicka för att se Tennessee på medlemskartan. Klicka för att tipsa någon om denna sida. Klicka för att skriva ut denna sida.
 Favoritdjur: Sällskapsfåglar
 
Senast inloggad:
24/8-17, 22:56
 
Blev medlem:
tor dec 8, 2005
 
Tennessee i forumet
Trådar: 0
Inlägg: 1

Djur
1.0.0 =Hane 0.1.0 =Hona 0.0.1 =okänt kön

Fiskar
64 liter
0.0.2 Corydoras melanistius melanistius (Svartprickigpansarmal)
0.0.15 Mosquito tetra
0.0.6 Mosquito rasbora

Fåglar
1.2.0 Pyrrhura rhodocephala (Rödkronad Counure)
3.4.0 Agapornis roseicollis (opalin färgmutation) (Rosenhuvuad dvärgpapegoja)
2.1.0 Padda Oryzivora (Risfåglar olika färgvarianter)
1.2.0 Undulater
1.1.0 Engelska Undulater
0.1.0 Vidua chalybeata (Atlasfink)
14.6.4 Chloebia gouldiae (Gouldsamadin)
1.0.0 Lonchura striata domestica (Måsfinkar)
3.0.0 Taeniopygia guttata castanotis (Zebrafink)
1.1.0 Neochmia modesta (Ceresastrild)
4.0.0 Neochmia ruficauda (Sävastrild)
4.1.0 Lonchura cantans (Silvernäbb)
1.1.0 Erythrura psittacea (Rödhuvade Papegojamadiner)
4.2.0 Kineskiska dvärgvaktlar
3.3.0 Hecks Spetsstjärtad bältfink
1.1.0 Jamaica fink (Tiaris bicolor) (Black-faced Grassquit)

2012-07-31
Uppdaterar fågellistan mest, inte hänt så mycket har ägg på dvärgvakltarna och ungar hos papegojamadinerna.

2012-02-28
Uppdaterat lite till, inga större förändringar sålt av lite ungar, har lite ungar på gång på gouldsamadiner, kinesiska dvärgvaktlar och för hoppningsvis på sävastrilderna också :-)

2012-01-21
Uppdaterat uppgifterna om fåglarna ovan, var väldigt länge sedan jag var inne på denna sidan märker jag..


2011-01-31
Nytt år och nya möjligheter, pappa har byggt i ordning burar hos sig nu så han tog med de rödkronade conure paret samt ett par risfåglar. Även satt ut lite annonser på zoonen och en del undulatforum för att se om jag kan minska ner antal fåglar hemma. Väldigt många nu skulle vilja speciallisera mig mot finkar. Funderar även på att bygga om hemma och då måste jag också ha lite mindre fåglar då jag inte kan husera alla under ombyggnationen annars. Så just nu är det Risfåglar, måsfinkar, undulater, dvärgpapegojor till salu. Har även ungar av mina gulsidade conurer och ett annat par dvärgpapegojor :-)

2010-12-26
God Jul och Gott nytt år.. var länge sedan jag var inne här, men nu har jag uppdaterat listan på fåglar i varje fall.. är några som har flyttat men har fortfarande många kvar.. funderar på att göra mig av med zebrafinkar,risfåglar, måsfinkar samt mina vanliga undulater.. jaja vi får se hur det går.. Just nu har jag 4 dvärgpapegojor som precis lämnat holken och gulsidade conurerna ligger på ägg igen.


2010-07-20
Liten uppdatering, det hände något i mitt akvarium för några veckor sedan och tyvärr strök alla fiskarna förutom pansarmalarna i någon epedimi. På bara några timmar så dog fiskarna. Det var väldigt tråkigt, har haft mina diskus sedan 2005..
Men tömde 222 liters akvariumet och flytta pansarmalarna till ett nytt mindre akvarium. Undra om det kan varit någon sjukdom som sätter sig i akvariumet.. jaja nu är det rengjort och står på tork.
När det gäller fåglarna är det rätt så lungt nu, har några ungar i ett bo i finkvoljären. Är dock inte helt säker på vem som är förälder. Rödhuvadepapegojamadinerna, måsfinkarna och silvernäbbarna är alla där och matar.. men tror ändå det är måsfinksungar.. ja vi får se.. visar sig förhoppningsvis så småningom. En engelsk undulat har också kläckts :-) detta paret har nu fått häcka tre gånger men alla gånger var det blanka ägg och nu när det blev befruktade ägg så klara sig inte första ungen ut ur ägget. Sedan var det ett gäng blanka ägg även här men nu sista ägget kläctes och ungen verkar må bra. Annars är det semester och då blir det lungt, och i slutet på semestern ska Gouldsamadinerna få flytta till häckfacken och göra sig redo för häckning i slutet på augusti/början september.

2010-05-28
Var ett tag sedan uppdatering, börjar sälja av gouldsamadinerna, blev mest hanar och de honor som blev var bokade sedan länge men nu verkar alla hanar också fått nya hem även om de inte flyttat riktigt ännu. Har ungar på de rödkronade conurerna dock gick de gulsidades kull fel tyvärr så ungarna dog när de var nykläckta. Gjort rent holken extremt noggrant om det var något där som gjorde att de dog.. Ett par engelska undulater ska få häcka nu annars är det lungt.. både jag och fåglarna behöver vila under sommaren.
Jo just det ja papegojamadinerna har fått en unge nu också, min känsla är att det är en hane men svårt att säga nu då den inte färgat ut ännu.. Även Sävastrilderna fick en unge men sedan börja hanen plocka honan så mycket så jag sära på dem. Fjädrarna börjar växa tillbaka nu så får se om de ska få göra ett nytt försök eller inte..

2010-03-26
Nu börjar sista kullen dvärgpapegojor att lämna holken så till helgen åker holkarna bort. 5 engelska undulatungar håller på å växer i en holk. Verkar bli fin fina ungar även i denna kullen. Men det största som hänt på senare tid är att jag byggt om min stora voljär så att en del av mina finkar bor i den nu. bland annat papegojamadinerna, silvernäbbarna och sävastrilderna. 10 dagar efter att fåglarna bott i voljären så hade både ett sävastrildpar och papegojamadinparet lagt ägg och ruvar jätteduktigt. Kläckning är beräknad till påskhelgen. Bara hålla tummarna, det är ju sådana fåglar som jag inte vill störa allt för mycket så tror inte jag kommer få chansen att titta till dem. Ceresastrilderna, det andra sävastrildparet samt ett par av silvernäbbarna har svårt att bestämma sig för vilken holk de ska bosätta sig i.. väldigt velande fram och tillbaka, håller tummarna för att även de ska få tycke för varandra och börja lägga ägg. Ja nä annars får vi hoppas att våren kommer igång snart så man kan börja plocka lite nya gräs/björkkvistar och sätta in till fåglarna :-)

2010-03-02
Var på fågelmarknad i Köge i Danmark den 28/2 och hittade lite nya fåglar. Bland annat hade jag förbeställt en cereshona till min hane och ett par vitbröstade svarthuvade goulds. Men hitta även 3 nya silvernäbbar att sätta ihop med mina 3 tidigare. Hitta även ett par Rödhuvade Papegojamadiner och 10 måsfinkar, av måsfinkarna ska jag behålla två hanar resten ska flytta till en annan fågeltok :-)
Riktigt rolig resa i varje fall och det finns så mycket andra fåglar i Danmark så man blir väldigt sugen på att bygga ut och bygga om fågelrummet. Sålde även av mina gulsidade conurungar, lite engelska undulater och lite gouldsamadiner när jag ände var söder ut i landet.

2010-02-15
Uppdaterat lite på sidan, i helgen fick jag hem 3 silvernäbbar och 2 par sävastrilder. Även sålt lite fåglar som en del Gouldsamadiner och Risfåglar. Nu är det engelska undualter och 5 gouldsungar som väntar på att lämna föräldrarna. Gouldsen är för lite utfärgade ännu men om någon månad så. Har även kommit till skott och könstestat de olika conurerna och det vissa sig vara honor alla 6 ungarna.

2010-01-03
Gott Nytt År och fram för allt God fortsättning
I dag var jag och hämta en Ceresastrild hane och hoppas få en hona till honom under vintern här. Så vackra fåglar även om de inte har så mycket färger som Gouldsen har t.ex. ska bli spännande med en ny fågel här hemma.
Sedan ligger två engelska undulater på massa ungar totalt 11 st. även Gouldsen har 5 ungar kvar i en holk men de hoppar nog ut snart och sedan ska de få vila också.

2009-12-05
Hämtade ett par Zebrafinkar idag. Och nu efter att Måsfinkarna fått etablera sig så känns det som två honor. Men vi får se.. Har ni några Måsfinkar till salu så får ni gärna höra av er.

2009-12-02
I går fick jag hem två Måsfinkar som jag hoppas kunna häcka tillsammans med Atlasfinkarna, ska hitta några mer Måsfinkar som inte är släkt med dessa först bara. Annars har de första dvärgarna lämnat holken samt 4 st nya kläckts. De 6 Engelska undulatungarna håller också på att lämna holken men är fortfarande för små så jag stoppar tillbaka dem igen. Gouldsen ligger på nya ägg vilka några bör kläckas i dag typ håller tummarna.

2009-11-03
Ytterligare ungar har lämnat holken hos Gouldsamadinerna, dessa blir utfärgade runt jul gissar jag. Hoppas på en rödhuvad hona som jag kan behålla.. men ja sådant går ju inte att bestämma. Annars har jag börjat få ungar i mina undulatholkar nu, två engelska par som sitter i häckfack nu.
Och till sist så håller mina dvärgar på att häcka nu vilket är jättekul. Två ungar kläckta i en holk och i en har de precis börjat lägga ägg.

2009-10-06
Ny uppdatering, vissa av undulaterna är satta i häck nu och väntar förväntansfullt på första äggen nu denna veckan :-). Sedan gick en av gouldsamadinsparens häckning åt skogen men de är nog snart igång igen. Ett par har ungar i holken och ett par har 2 ungar som nu lämnat holken. Honan har börjat lägga ägg igen men brukar inte bli något fören man tar bort ungarna.. men då måste jag vara säker på att ungarna klarar sig själv förstås. En av mina dvärgpapegojor dog tyvärr och verkar vara honan i mitt föräldrar par. Det var väldigt tråkigt då hon var lite små tam och som sagt hanen blir ju ensam nu.. Annars ser jag fram emot undulatdagarna nu i helgen i Sundbyberg, ska bli kul att träffa lite fågelfolk och se undulater..


2009-09-18
Nu har det hänt grejer igen, alla Counure ungarna har gått ut ur holkarna nu sedan några veckor sedan. En av de rödkronade har flyttat in och börjar bli riktigt tam. Jag har sålt av en del undulater och andra fåglar men har en del risfåglar till salu fortfarande.
Köpt två nya engelska undulathonor, vilket känns väldigt kul ska börja sätta mina undulater i häck snart. Just nu så ligger alla mina tre Gouldsamadin par på ägg/ungar i holkarna. Så håller tummarna för att det ska gå bra.


2009-07-14
Ja nu händer det grejer, det har kläckts tre ungar hos både de Gulsidade Conurerna och de Rödkronade. Det är verkligen jättekul då jag har haft dem ett tag utan att få dem att ens vara intresserade av att lägga ägg. Ungarna är några dagar nu och verkar matas bra av föräldrarna, det tar 6-7 veckor innan ungarna kommer ut ur holken dock hehe så det är en lång väntan. Annars har min nästa kull av Gouldsamadiner börjat rugga och kommer nog vara färdiga när jag kommer hem från semestern. Det verkar bli 4 svarthuvade hanar, inte helt säker ännu men verkar så.. Nu till helgen åker jag på semester och är borta ett bra tag så då kommer jag inte kunna svara på era frågor och funderingar/annonssvar i så hög takt men mezza gärna så svarar jag så fort som möjligt förstås.


2009-07-01
Var väldigt länge sedan jag uppdatera här, händer mycket nu när det är sommar, tre par risfåglar (vita, gråa och isabell färgade) ligger på ägg eller ungar. Hoppas främst på de isabellfärgade då jag inte fått ungar av dessa tidigare. Hos Conurerna ligger båda paren på ägg, de ruvar ju dock så länge så långt kvar innan man vet om det händer något där. Sista undulatparet som ska få häcka nu har precis kläckt fram två ungar, två ägg kvar dock så på fredag och söndag vet vi om det blir mer en två ungar :-D
I övrigt så ska jag sälja av lite fåglar, har tre par vita risfågelpar som nu färgat ut. Sedan hade jag dundertur med mina Gouldsamadiner då det blev två honor och två hanar av de svarthuvade. Ska behålla en svarthuvad hane dock och para ihop med min nyinförskaffade vitbröstade hona. Men har en rödhuvad hane till salu istället så blev även där två jämna par som ska säljas. Och snart är det semester, ska bli så skönt. Dels att se vad som händer i holkarna fram över men även börja planera häckningen till hösten vad gäller dvärgpapegojorna efter semestern, samt undulaterna i november.. Spännande tider fram över.


2009-02-28
Fick så många ungar i mina senaste kullar med undulater så alla var inte bokade direkt så lagt upp en annons här på zoonen får vi se om vi hittar lyckliga ägare till de små dunen.
Är du intresserad kan du även gå in på denna länken så kan du följa ungarnas uppväxt.
http://undulatprat.forum24.se/ undulatprat-about102.html

2009-02-24
Var i Danmark i helgen och köpte 4 Isabell färgade risfåglar, en så länge sitter de i en egen bur men ska snart få flyga i voljären. De är verkligen hur fina som helst. Älskar den färgen, tidigare har jag haft en hane men han har inte lyckats hitta någon hona så hoppas han gör det i den här gruppen med ungfåglar.
I övrigt har jag fått totalt 12 st undulatungar som nästan alla har hoppat ur holken nu och de sista gör det denna veckan. Så någon som är intresserad så är det bara att säga till.

2009-01-17
En liten uppdatering, Gouldsamadinerna ligger på ägg i båda holkarna. Undulaterna har också fått var sin kull, just nu är det 2 ungar i en holk och 3 i en holk. Men ett av parens ägg har precis börjat kläckas så kan nog bli några till där. Har börjat sälja av en del av risfågelungarna från förra året då det börjar bli trångt. Men har några vita par som vill hitta nya ägare fortfarande. Men ska bli otroligt spännade med Gouldsamadinerna och se om jag lyckas få ungar på dessa. Jag har haft Gouldsamadiner många gånger under min uppväxt men aldrig lyckas få ungar på dem. :-D

2008-11-17
Fick hem 2 st Gouldshonor i går, en svarthuvad och en gulhuvad båda naturfärgade. Ska bli intressant att släppa ihop dom med hanarna och se om jag kan få till något par i varje fall. Nu får dom sitta med Atlasfinkarna och aklimatisera sig till sin nya miljö. I övrigt så börjar risfågelungarna färga ut och ska börja sälja av lite. Dvärgpapegojernas 5 ungar är också på gång ut ur holke, gjort kortare besök utanför holken redan men ännu inte full fjädrade. En av Undulathonerna ligger på 6 ägg, bör kläckas denna veckan så ska bli intressant att se om det blir något.

2008-10-20
Känns som jag ska uppdatera lite, det har kläckts 5 nya ungar hos dvärgpapegojerna och sedan har de 3 senaste ungarna av risfåglar hoppat ur holken. Snart äter dom själv och då ska jag släppa ihop alla risfåglarna i samma voljär så dom får färga ut och föräldrarna får sätta igång med ruggningen. Sedan är det dags att sälja av lite risfåglar, börjar bli lite många.

2008-10-04
Inte uppdaterat på ett tag, köpte två Gouldsamadinhanar förra helgen (naturfärgade en rödhuvad och en svarthuvad). Honor är bestälda och kommer om några veckor. De vita risfågelungarna har varit ute ett tag nu och föräldrarna gick i häck med en gång igen så nu ligger det tre nya ungar som hoppar ur holk om några veckor. Agapornisens 5 ungar har också fått lämna föräldrarna och dom ligger på 5 nya ägg som kläcks om någon vecka. Det har nu visat sig att 2 av ungarna blir som föräldrarna i färg medans två blir rödhuvade med olivgrön kroppsfärg och en blir orange på huvudet och olivgrön kroppsfärg. Det kan ta upp till 5 månader innan dom ruggat så dom ser ut som dom vuxna nu är dom rätt så matta i färgerna.

2008-08-17
Kom idag hem med 7 risfåglar som pappa haft på landet i en voljär där. Då det inte gick att ha kvar dom där så tog jag hand om dom. 3 naturfärgade (troligen 2 hanar, 1 hona) sedan 2 ungar från förra året varav en isabell och en naturfärgad. Samt 2 ungar som fortfarnade matas av sina föräldrar gick ut för 1 vecka sedan.
Jag har nu 5 vita risfågel ungar i holk som är på väg ut inom några dagar. Dom har svarta ögon och gråa ryggar. Läst i böcker att det inte är helt ovanligt med vita risfåglar som får gråa ryggar fram till första ruggningen. Det är även 5 ungar hos Roseicollis och dom verkar bli gröna opalin som sina föräldrar men dom har fortfarande några veckor kvar innan alla hoppar ur holken. Även när dom är ute ur holk är det ibland svårt att säga hur dom kommer se ut som vuxna..

2008-07-25
Måste uppdatera lite var ett tag sedan, Dvärgarnas förra kull gick åt skogen då det var för tort i fågelrummet. Dom lade dock 7 nya ägg och då var jag mer noga med att spreja och alltid ha mycket badvatten till fåglarna. Så den 21/7 kläcktes första ungen och sedan har det kläckts en var annan dag.. idag hoppas jag på att den fjärde ska hitta ut ur ägget. Risfåglarna kasta ut sina ägg förra gången men lade även dom nya och där är det 5 ungar. Första ungen kläcktes 22/7. Har köpt ett par Atlasfinkar som får bli början på min Afrikabur.

2008-06-08
Börjar på en ny dagbok, nu ligger Roseicollis på ägg minst två men inte velat störa dom så vet inte om det blivit fler ägg.. Kläcks under nästa vecka. Ett av Risfågelparen har lagt 6 ägg hoppas nu bara dom börjar ruva. Försöker få igång det andra paret också. Counurerna har fått större burar två inomhusvoljärer på 1,7x1,5x2 m för Rhodocephalerna och 1,7x0,85x2 m för hypoxantherna.
 
 

» MINA ANNONZER

Jag har 7 annonzer. De 4 senaste visas här.

Rubrik - Kategori Införd Bilder   Pris Visad Svar

Säljes/Skänkes - Parakiter
3 ungar Gulsidade Conurer (Pyrrhura Hypoxantha)

2015-01-20

1
 
-

772

5
Säljes/Skänkes - Sällskapsfåglar
Gouldsamadiner, Dvärgpapegojor samt andra finkar, vaktlar

2012-11-03

1
 
-

1263

8
Säljes/Skänkes - Sällskapsfåglar
Dvärgpapegojor, Risfåglar, Finkar, Gulsidade Conurer

2011-02-01

3
 
-

2255

13
Säljes/Skänkes - Finkar
Gouldsamadiner, hanar

2010-05-14

1
 
-

2074

17
 
 

» MITT GALLERI

Jag har 54 bilder och 0 filmer i 7 album.
De 6 senast uppdaterade albumen visas här.

»Bilder Tagna 100121
»Fåglar 081229
»Fåglar 081215
»Fåglar 081123
»222 liters
»64 liters
 
 

» MIN GÄSTBOK Klicka här för att skriva!

Jag har 34 inlägg.
De 4 senaste visas här.

 

Budgie_Pio: 2015-02-24, 19:50 

Hej, är du en uppfödare? :p :)

 

loki: 2014-10-17, 23:23 

Hej
Jag söker Pyrrhura rhodocephala och såg att du hade :) jag tänkte se ifall du ville sälja en ungen eller vuxen till mig jag själv har andra conurer. Mejla mig på mire_em@hotmail.com ifall du vill sälja en eller berätta var du fick tag på dem.
Mvh Mire

 

verrom: 2012-09-20, 20:37 

Hej! har du några risfåglar att sälja, helst vill jag ha vita men är intresserad även av andra färger. Jag har två vita själv men vill ha fler. Jag har många gulhuvade gouldsamadiner, både honor och hanar, så det går också att byta mot sådana.
mvh Veronica
E-post: veronica.romanus@gmail.com

 

Josahananon: 2012-07-20, 01:05 

Hejsan,
Såg i dina bilder att du har atlasfinkar och jag har blivit lite intresserade av denna vackra fink. Undrar om du vet någon som föder upp dessa? Har inte direkt hittat dessa någon annanstans.

Ha en fin helg!

Användarnamn

Lösenord


 
 

Länkar

 
 
 
 

Senaste besökare

 
24/8, 22:53
22/10, 11:42
20/3, 15:54
10/7, 22:36
7/3, 01:27

 

Sök på Zoonen

 
 
Medlemmar    Artiklar

 
 

Inloggade just nu

 
 
 


-1 zoomaner på rad.

 
© 2017 Zoonen, Om Cookies