Zoonen.com
 
Klicka för att tipsa någon om denna sida. Klicka för att skriva ut denna sida.
 

Kanintillbehör

Kaniner, Recension & Test,
Av: Vicke, mån feb 24, 2003, 20:57
Visad: 6547 ggr, Länkar: 5 st, Röster: 7, Betyg:

Här kommer jag att skriva om de saker jag köpt åt Silver. Artikeln växer hela tiden så lägg den på minnet.

De flesta av sakerna är köpta i Finland och därför kan jag tyvärr inte ge er priser och inköpsställen eller liknande. Det mesta borde gå att köpa också i Sverige (nu utgår jag ifrån att du är svensk). Men ändå, det mesta av de här sakerna är tillverkade av kända märken som finns i massor av länder.

FERPLAST TRANSPORTBOX, ATLAS 10 (kategori: transportbox)
Köpte den här som julklapp till Silver när den gamla som ursprungligen var tänkt för en engångsfärd klappade ihop. Den är väldigt stadig och bra.
Plus: stadig men ändå lätt att bära, lätt att ta bort/öppna/stänga dörren till transportboxen.
Minus: hmm.. duger inga?
Övriga tillbehör: liten madrass att ha i boxen som underlag. Den krympte då mamma tvättade den. En liten kopp av plast som kan hängas på gallret.

RODENT'S BALL (märke ?, ska ta reda på) (kategori: leksak)
Den här fanns av flera olika märken, men jag har slängt förpackningen så jag kan inte säga vad märket var. Jag tror att Trixie har något liknande. Dessutom finns de ämnade för katter och hundar också.
Först förstod inte Silver sig alls på den här saken. Han ignorerade den totalt. Nu tycker han den är jättekul, så ge inte upp! Det finns en liten skjutlucka så att man kan öppna helt och fylla på med godis, sedan skjuter man fast den igen och låter kaninen rulla på den. Börja med stor lucka och godis som lätt faller ut (små godis). De ska vara goda också, annars ids inte kaninen rulla bollen.
Plus: bra för kaninen att ha något att leka med. Bra skjutlucka som kan krångla lite ibland.
Minus: egentligen inga. Man undrar vad det ska vara bra för med så feta morötter som dekor, tycker det vore enklare för kaninen att förstå sig på bollen om den rullade lite lättare.
Finns åtminstone i färgerna gul med orange morotsdekor och mörkblå -"-

GALLERBOLL (märke ?, ska ta reda på)
Köpte den här som julklapp åt Silver 2001. Den är egentligen tänkt att användas som en salladshållare eller liknande åt smådjur, men till något sådant tycker jag den är olämplig; åtminstone för kaniner. Silver har hittat på en egen funktion för den: leksak! Jätterolig att ta i munnen och slänga runt. Inget för utomhusbruk (den har rostat lite i skarven!)
Plus: rolig att leka med.
Minus: fyller inte sitt egentliga syfte. Kaninen verkar mest irriterad av det som svänger runt. Tror att en hamster skulle gilla den bättre. Dessutom har den rostat lite.

KERO BORSTE
Det här märket är ganska vanligt i matbutiker, åtminstone här i Finland. Tillverkar allt möjligt som vanliga djurägare behöver. Den här borsten fick jag av en kompis. Den luktar starkt av något underligt, säkert någon slags lack. Märklig doft.
Plus: ganska mjuk. Har ett litet hål ifall man vill hänga upp den.
Minus: egentligen inte. Men brukar inte använda den så ofta.

KAM (märke ?, ska ta reda på)
Köpte den här vid Stockmann i Helsingfors på en klassresa. Dyr för att vara så liten. Är proffsigt förpackad av något engelskt märke.
Plus: ganska bra handtag.
Minus: ganska dyr!

HAGEN KOPPEL+SELE
Det här kopplet är faktiskt köpt i Sverige, Ekerö. Med tillhörande koppel (syns ej på bild). Inga detaljer som kan rosta om man råkar lämna det utomhus.
Plus: lyxig känsla, av någon anledning. Inga rostande detaljer.
Minus: det tillhörande kopplet är precis som vanligt alldeles för kort, men så brukar det vara med alla koppel...
Bild: Viktoria
Rodent's Ball


Bild: Viktoria
Gallerboll


Bild: Viktoria
Kero borste


Bild: Viktoria
Kam


Bild: Viktoria
Hagen-koppelAnvändarnamn

Lösenord


 
 

Länkar

 
 
 
 

Sök på Zoonen

 
 
Medlemmar    Artiklar

 
 

Inloggade just nu

 
 
 


-1 medlemmar som söker bland Zoonens 1 djurannonser.

 


© 2017 Zoonen, Om Cookies